barbara meza

V iskanju načinov za povečanje prepoznavnosti

Pretekle dni sem se večinoma ukvarjala z iskanjem različnih možnosti za povečanje prepoznavnosti. Finančna sredstva so še vedno problem, zato iščem predvsem alternativne oblike trženja. To je tako imenovani gverilski marketing, pri katerem z nizkimi stroški dosežemo velike učinke, ker stavi na kreativnost, učinek presenečenja, nenavadnosti, inovativnosti. Gverilske kampanje so zasnovane s ciljem, da bi dosegli njihovo virusno širjenje zaradi posebnih učinkov, nenavadnega komuniciranja in podobnih efektov, ki jih njihovi snovalci uporabijo.

Gremo v gverilo

Jaz seveda nisem velik strokovnjak na tem področju, vendarle pa lahko izkoristim določene prednosti in načine tega pristopa. Tako sem zelo aktivna pri iskanju tako imenovanih ambasadorjev naše blagovne znamke, ki bi skozi svoje aktivnosti lahko posredno promovirali tudi Barbio’s izdelke. Najbolj učinkovito bi se bilo povezati z znano osebo s področja kulinarike. Vendar pa znane osebnosti, kot sem ugotovila, zahtevajo precejšnje honorarje. Obstaja pa veliko malih podjetnikov, kakor sem tudi sama, ki začenjajo svojo poslovno pot, in se prav tako kot jaz zanimajo za morebitna sodelovanja, ki bi jim prinesla večjo prepoznavnost. Prvi rezultati tega se že kažejo – z gospo Marjetko Založnik sva se že dogovorili za sodelovanje. Marjetka je nutricionistka in se ukvarja predvsem s prehrano malčkov in otrok, sploh če imajo kakšne posebne prehranske potrebe. Ima spletno stran Zdrava kuhinja malčkov, zelo aktivna je tudi na Facebooku, zelo podobno kot mi. Prireja kulinarične delavnice, tako za otroško prehrano kot tudi za odraslo, tako da sva super kompatibilni. Vzajemna promocija nama bo obema koristila.

Pa tudi nekaj klasike

Obrnila sem se tudi na naš največji kuharski portal Kulinarika.net. Glede na to, da so Barbio’s izdelki namenjeni predvsem kuhanju oziroma olajšanju le-tega, bomo tam dosegli našo ciljno publiko – torej ljudi, ki kuhajo in iščejo recepte ali pa jih kuhanje na splošno zanima. Upam, da se bomo dogovorili za kakšne oglasne pasice, mogoče še za kakšen forum ali blog, tako da bomo res dobro zastopani med kuharskimi navdušenci. Poleg tega bom lahko objavila kakšen moj recept, kar nekaj se jih je že nabralo v teh letih. Predvsem me zanimajo stari recepti, nekaj sem jih podedovala od mame in babice, na kakšne pa naletim tudi takole sproti. Pa tudi kakšnih novosti se lotim, jih pa ponavadi vedno malo bolj po svoje pripravim…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor