Uh, sem ponosna

Moram priznati, da so občutki enkratni, ko hodim med policam v Intersparu in vidim tam tudi naše izdelke. Vprašanje pa je, ali jih tudi drugi opazijo med množico izdelkov. Čim prej se moram lotiti promocij in degustacij, da opozorim kupce na nove izdelke, ki so jim na voljo. Poleg tega nas čaka tudi november in december ter prodaja na stojnicah v Mercator centrih. Razpored bo objavljen na naši spletni strani. Dolgčas nam ne bo…

Kako priti do dodatnih sredstev

Res bi nam prav prišla še kakšna dodatna sredstva za izvajanje degustacij in promocij. Ali je kakšna možnost, da se prijavimo na razpis, bodisi domač ali iz Evropske unije? Vendar pa so tako zelo kompleksni in vzamejo ogromno časa. Na enega sem se že prijavila – en dan sem porabila samo za to, da sem se prebila čez razpisno dokumentacijo, nadaljnje tri dni pa za pripravo projekta. To je ogromno časa, če si samostojen podjetnik s preštevilnimi obveznostmi.

Pomoč pri razpisih

Mogoče pa lahko dobimo kakšno pomoč pri tem? Kot prvo, bi moral nekdo že spremljati vse te razpise in ugotoviti, kateri je za naše podjetje primeren. Potem je treba pripraviti projektno dokumentacijo, ki mora biti ustrezna in smiselna, saj po odobritvi sredstev ni več dosti manevrskega prostora. Kar si pripravil in prijavil, za to dobiš sredstva in nič drugega. Če želiš kaj spremeniti, moraš dobiti odobritev od tistega, ki sredstva podeljuje. To pa pomeni še eno pripravo projekta.

Zahteve so velike

Pri sami izvedbi projektov sicer še nimam izkušenj, ker še čakam na odgovor na mojo prijavo. Kolikor pa sem razumela iz projektne dokumentacije, je treba zelo natančno evidentirati vse stroške, ki jih želiš uveljavljati v okviru razpisa. Pripraviti je treba tudi poročilo o izvedbi aktivnosti, ki so bile predmet razpisa. Vse to zahteva natančnost in spet veliko časa, da pripraviš dokumentacijo tako, kot je treba. Slišala pa sem že za podjetja, ki se specializirajo ravno za to, da namesto nekoga, ki nima ne dovolj časa ne znanja, pripravijo vse potrebno za prijavo na razpis. Zanima me, ali res pripravijo vse, torej od projekta do poročanja in zahtevkov za sredstva? Le koliko zahtevajo za to in koliko se mora podjetje kljub vsemu angažirati… To bi bilo res zanimivo bolj podrobno raziskati.

0 kometarji

Oddajte komentar

Se želite pridružiti in komentirati objave?
Vpišite se!

Dodaj odgovor