Recept: Piščanec na žaru z Bio konopljino soljo

To je en izmed najbolj enostavnih receptov, primeren tudi za začetnike pri kuhanju. Ampak pssst! Tega jim nikar ne povej, ko bodo hvalili tvojega piščanca na krožniku. 😉 Piščančji file po obeh straneh začinimo z bio konopljino soljo in ga cca 10 minut pečemo na vsaki strani na srednji temperaturi; če je meso debelejše, lahko […]

Petersiljeva juha

Recept: peteršiljeva juha

Peteršilj je tako zelo zdrav, da bi ga mirne duše lahko imeli za super živilo. Ima trikrat več vitamina C kot pomaranče! Najbolje ga je jesti surovega, včasih pa paše tudi v taki odlični zdravi juhici. 😉 Na koščku masla prepražimo 2-3 pore, nato dodamo na kose narezano korenje, zeleno in bučke. Zelenjava je lahko poljubna, […]

Recept: Strocji fizol v solati s paradiznikom in feta sirom

Recept: Stročji fižol v solati

Tale recept za osvežilno solato s stročjim fižolom, paradižnikom, papriko, čebulo in feta sirom je odličen za vroče poletne dni, ko nam prija lahka in osvežilna hrana. Stročji fižol narežemo, skuhamo in ohladimo. Poleg narežemo še paradižnik, papriko, čebulo in feta sir. Lahko pa dodamo še kakšno zelenjavo, ki nam je všeč. Začinimo z Bio […]

Uživanje rib je zdravo

Osvežilen in zdrav recept: Popečen losos s koromačevo solato

Barbio’s, vrhunski zelenjavni in zeliščni eko izdelki, ki ti olajšajo kuhanje, jedi pa so še bolj okusne. Tudi če si čisti začetnik, z lahkoto skuhaš jed, ki jo bodo vsi pohvalili. Pomagali ti bodo naši izdelki in naši recepti. Poišči jih tukaj! Oglej si še druge recepte in deli jih s prijatelji! Več… Ali veš, da losos […]

Recept: Pečen mladi krompirček z jogurtovo omako

Če spomladi dobiš takle izvrsten mlad krompir, potem za izvrstno kosilo ali večerjo potrebuješ le še dobro sol 😉 Začinjen z Bio konopljino soljo in malo maščobe je tale krompir iz pečice enostavno neprekosljiv. Pečem ga kakšno uro na 200°C. Zraven odlično paše sveža spomladanska solata in jogurtova omaka z drobnjakom. Recept za to omako pa […]

Recept: Zapeceni sparglji s slanino in mozzarello

Recept: Zapečeni šparglji s slanino in mozzarello

Slanina in mozzarella sta pika na i temu odličnemu receptu za šparglje. Pol kg špargljev narežemo na 2 cm koščke in jih 5 minut blanširamo v vreli vodi. Odcedimo in razporedimo v namaščen pekač. Prepražimo nasekljano čebulo in kakšnih 10 dag na palčke ali trakce narezane pečene pancete, da postane hrustljava. Dodamo še dva stroka […]