Smetanove murke in stročji fižol, zabeljen z ocvirki

Recept: Smetanove murke s stročjim fižolom

Okusen recept za lahko poletno kosilo! Smetanove murke so narejene po receptu moje stare mame, ki je bila Štajerka in je kumaram pravila murke. Olupljen in na kocke narezan krompir skuhamo do mehkega v bolj malo vode, da so murke potem goste. Lonec odstavimo in mu dodamo 2-3 prej naribane in ožete kumare, ki jih […]

Kozice na buzaro

Pri buzari si je nujno treba umazati prste – ta odlična omaka se pomaže kar s kruhom! Kakšen kilogram kozic očistimo, obdržimo le repke.  Količina zadošča za štiri dobre jedce. Na olivnem olju kratko prepražimo eno cel sesekljano glavico česna in lep šopek peteršilja, toliko da malo uvene in lepo zadiši. Na česen stresemo kozice, malo […]

Špinačni njoki

Tile njoki so lahko priloga ali pa kar obed. Zabelimo jih z maslom in potresemo s parmezanom, pa imamo okusno večerjo. 500 g krompirja skuhamo, še vročega olupimo in temeljito pretlačimo s 40 g masla. Dodamo 100 g skuhane, sesekljane in dobro odcejene špinače (lahko tudi zamrznjene), 150 g ostre moke, 50 g pirinega ali […]

Recept: Piščanec v pehtranovi omaki

Tole je moj recept za piščanca v pehtranovi omaki, ki ga naša dva fanta naravnost obožujeta. Zelo enostaven za pripravo, okusen pa neverjetno. Na maslu svetlo popražimo čebulo. Piščančji file narežemo na rezine ali kocke in ga dodamo k čebuli hkrati s precejšnjo količino svežega ali suhega pehtrana in pol žličke Biogette (če ni dovolj […]