Narastek z ohrovtom in mletim mesom

Narastek z ohrovtom in mletim mesom

Narastke imam rada, ker ves obrok pripraviš v eni jedi. Ohrovtov narastek z mletim mesom je sploh presenetljivo okusen. Dodaš samo še solato in je pripravljeno!

Sesekljamo eno čebulo in jo polovico prepražimo na žlici oljčnega olja ali masti (ali veš, da svinjska mast sploh ni tako zelo nezdrava, kot so nam doslej govorili proizvajalci margarine ?!). Dodamo 200 g riža in ga pražimo, da postekleni. Zalijemo z vodo, dodamo malo žličko Biogette in kuhamo 15-20 min. Ne sme se razkuhati.

Nato drugo polovico čebule spet prepražimo, čisto na koncu praženja dodamo še en sesekljan strok česna. Vmešamo 500 g mletega mesa, in ga dušimo v lastnem soku, dokler ni kuhan. Začinimo z bio provansalsko soljo in poprom. Manjšo glavo ohrovta narežemo na trakove in jih blanširamo (3-5 minut kuhamo v vreli vodi).

Ko se vse sestavine nekoliko ohladijo, jih zmešamo skupaj z dvema rumenjakoma in nato dodamo še dva stepena beljaka. Tako bo ohrovtov narastek bolj rahel. Zmes poravnamo v namaščen pekač. Po vrhu naribamo sir in pečemo v pečici 30-45 minut pri 180-200°C. Ko se sir lepo zapeče, je jed pripravljena. Zraven postrežemo veliko skledo solate 🙂

0 kometarji

Oddajte komentar

Se želite pridružiti in komentirati objave?
Vpišite se!

Dodaj odgovor