Prva runda

Barbara 1Ponedeljek 06.00. Uh, sredi noči. Hitro se odpravim v Zgornje Slemene nad Frankolovo po prvih 200 kg zelenjave za prvo rundo proizvodnje. Gospa Podkubovšek je vedno tako prijazna, še dobro da skuha kavo, sicer bi na poti domov še zaspala. Naložim poln prtljažnik zelenjave, še zadnje sedeže moram podreti, da spravim vse noter.

Ko se peljem nazaj, se spomnim svoje prve nabave in prve vožnje zelenjave pred kakšnim letom dni. Zdaj ko gledam nazaj, se kar nasmejim svoji neizkušenosti. Ko sem takrat planirala proizvodnjo, sploh nisem imela občutka, koliko zelenjave lahko en človek očisti in predela naenkrat. Tako sem optimistično naročila prvih 200 kg zelenjave in bila prepričana, da bom to v enem tednu spakirala v kozarce. Pa še avto se mi je pokvaril, tako da sem z majhnim Peugeotom 206 romala v Frankolovo. Seveda sem toliko zelenjave komaj spravila vanj, saj sploh nisem imela predstave, koliko je dejansko 200 kg. Še na sprednjem sedežu sem imela zabojčke. Med drugim je bilo v njih tudi 30 kg pora, ki je med vožnjo začel oddajati zelo močan vonj – je bil pač tak dober, domač J Kljub odprtim oknom so mi na poti nazaj solze lile iz oči kot dež.

Seveda ni bilo nobene možnosti, da bi toliko zelenjave pravočasno predelala in takrat jo je kar nekaj romalo v smeti. No, po enem letu imam že kar nekaj izkušenj in mi tudi 200 kg ne predstavlja več takega izziva.

Lotimo se dela

Ob desetih sem že nazaj in lotimo se dela. Še vedno nimam čisto predstave, koliko časa bomo potrebovali. Ker pa smo pridni in zavzeto delamo, nam uspe pravočasno vse pripraviti, sesekljati in spraviti v kozarce. Bravo! Zdaj vem, da smo sposobni na teden narediti približno 1.000 kozarčkov Biogette. Mi smo torej pripravljeni, kaj pa trgovina?

Na prodajne police

No, trgovina je nepričakovan izziv. Potrebujemo obrat sredstev, saj smo doslej bolj ali manj sami morali financirati vso proizvodnjo. Kako priti na prodajne police? Trgovci zelo neradi jemljejo nove dobavitelje, sploh pa smo tudi premajhni in imamo premalo izdelkov. Količinsko dovolj veliko proizvodnjo za velike trgovce za začetek načrtujemo le z Biogetto, Bio mediteransko soljo in Bio provansalsko soljo, ki so se doslej izkazale za najbolj prodajane. Pa tudi dovolj velike količine že znamo narediti. Za likerje na primer tega še ne znamo.

Kaj torej storiti? Mogoče se nam rešitev pokaže do naslednjega tedna….

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor