Barbio's, restavracija Harfa in Vina Kupljen

Prva javna predstavitev Barbio’s izdelkov

Ves prejšnji teden je minil v pripravah na našo prvo novinarsko konferenco. Z restavracijo Harfa sem se dogovorila glede izvedbe dogodka in kakšen meni bodo pripravili. Z Lidijo Kupljen sem se dogovorila, da bodo izbrali njihova vina, ki bodo ustrezala pripravljenim jedem. Z vini bo naša kulinarična predstavitev lepo zaokrožena, saj dobra hrana in dobro vino gre skupaj. Nato sem se lotila priprave materialov, ki jih bom izročila novinarjem. Sestavila sem sporočilo za javnost, v katerem sem se osredotočila na našo »zgodbo«, izdelki so bili šele v drugem planu. Glavni poudarki sporočila so bili:

  • da je namen Barbio’s po svojih močeh prispevati k lažji pripravi kakovostne in okusne hrane v slovenskih gospodinjstvih. Z našimi inovativnimi naravnimi izdelki je kuhanje enostavnejše, saj jedem dodajo odličen okus povsem brez uporabe umetnih snovi, konzervansov, ojačevalcev okusa, škrobov, maščob, sladkorjev in drugih tovrstnih sestavin. Sestavine v izdelkih tako ohranijo vse bogastvo vitaminov, mineralov in drugih koristnih snovi, okusne jedi pa so hitro pripravljene.
  • da podpiramo lokalno okolje. Za pripravo uporabljamo le vrhunske surovine, ki so večinoma lokalnega izvora. Uporabljene so brez dolgih transportnih poti in skladiščenja, tekom katerega se izgubi mnogo koristnih snovi. Za nabavo zelenjave in zelišč sodelujemo neposredno s slovenskimi ekološkimi kmetijami, katerih število se iz leta v leto povečuje. Na ta način podpiramo lokalno okolje in prispevamo k ohranjanju slovenskega podeželja.
  • uporabljamo vrhunske sestavine. Pri snovanju izdelkov se opiramo na tradicionalne postopke, kot so jih uporabljale že naše babice: konzerviranje s soljo, kisom in oljem. Uporabljamo izključno tradicionalno ročno pridelano morsko sol iz Piranskih solin, ki je nerafinirana in vsebuje le naravno prisoten jod, poleg tega pa še obilico telesu potrebnih mineralov.

Predstavitev je odlično uspela

Chef kuhinje v Harfi, Boštjan Pavli, se je izvrstno izkazal. Pripravljene jedi so bile vrhunske, kaj tako dobrega že dolgo nisem jedla. K temu so gotovo prispevali tudi Biogetta, Bio mediteranska sol in Bio provansalska sol. Tudi jaz sem se po začetni tremi malo sprostila in sem lepo predstavila naše izdelke. Upala sem, da bo novinarjev več, tako da bo naslednjič verjetno potrebno izboljšati predvsem vabilo, ki bo moralo bolj pritegniti povabljene. Prisotni novinarji pa so bili zelo zadovoljni. Ob koncu smo jih prosili, da naše izdelke še sami preizkusijo doma – temu so konec koncev namenjeni. Zdaj moram še preveriti, kje bodo prispevki objavljeni. Prisotne so bile revije: Jana, Obrazi, City magazine, Pet zvezdic, Finance, Ona ter blogerji iz Zdrava kuhinja malčkov, Zgodbe na krožniku, Patrišn blog in Gurman.eu.

Novo: Bio konopljina sol

Prvič smo predstavili tudi našo novost: Bio konopljino sol. V Harfi so z njo pripravili sladico – čokoladno tortico s creme brulee, ki je bila vrhunska. Ta začimbna sol poleg okusa doda jedem še vse bogastvo hranilnih snovi, ki jih vsebuje konoplja.

0 kometarji

Oddajte komentar

Se želite pridružiti in komentirati objave?
Vpišite se!

Dodaj odgovor