Kako priti na police trgovin

Barbara 2Čas beži, mi pa še vedno nismo na prodajnih policah velikih trgovcev. Kaj narediti? Načelno so vsi trgovci zainteresirani za slovenske izdelke, saj kupci povprašujejo po njih. Raziskave nakupnega vedenja kažejo, da kupcem poreklo izdelka veliko pomeni. Vendar ko je treba nov izdelek sprejeti v prodajni program, se očitno vse ustavi. Mi smo denimo že dalj časa načelno dogovorjeni z nekaterimi trgovci, da nas bodo sprejeli na svoje police, zgodilo pa se ni še nič.

Zanima me, če lahko kako pomagam pospešiti ta postopek, pa tudi kje so razlogi, da je tako dolgotrajen. Ugoditi vsem zahtevam, ki jih imajo trgovci, ni mala malica. To, da mora biti izdelek kakovosten, analiziran in ustrezno deklariran, se razume samo po sebi. Potem pa so tu še ean kode, pakiranje v posebne škatle, ki morajo biti prav tako označene, dostava… Verjetno je malih proizvajalcev veliko in verjetno bi vsi radi na prodajne police. Kljub temu pa, ali lahko minejo meseci, ne da bi se kar koli premaknilo?

Novoletna sezona

Še posebej me to skrbi, saj prihaja glavna prodajna sezona – november in december, ko je treba narediti trikrat toliko prometa, kakor v preostalih mesecih. Za nas je to zdaj še posebej pomembno, saj imamo precej denarja vezanega v zalogah, ki se še niso začele obračati. Kot običajno je treba vzeti stvari v svoje roke in se ne zanašati na druge. Prejšnji teden sem se tako dogovorila za najem stojnic v Mercator centrih do konca leta. Pretekli vikend smo že prodajali v Mercator centru Šiška, 23. in 25. oktobra bomo v Kranju, 28. oktobra spet v Šiški, 30. oktobra pa v Domžalah.

Za prednovoletni čas pa pripravljamo darilne pakete z mini kozarčki Biogette, Bio mediteranske soli in Bio provansalske soli ter nov liker z božičnimi okusi jabolka, vanilije, cimeta, ingverja, klinčkov, limone… s pomenljivim imenom Božični navdih. Upamo, da bomo z darilnim programom vsaj delno nadomestili prodajo. Od novembra dalje bomo prodajali vsak teden od četrtka do nedelje v Mercator centrih po vsej Sloveniji, razpored pa bo objavljen na naši spletni strani. Če iščeš okusna, nova in luštna darila, se oglasi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor