Objava na kulinaričnem portalu Gurman.eu

Gurman, 3.3.2015: Barbio’s eko začimbna zelenjavna mešanica in zeliščne soli

Barbio’s

Eko začimbna zelenjavna mešanica in zeliščne soli: mediteranska, provansalska in konopljina – Tudi zeliščni likerji

Povezava na članek

V torek, 3. marca 2015, je v ljubljanski restavraciji Harfa gospa Barbara Meža prvič javno predstavila produkte svoje blagovne znamke Barbio’s. Zbirko doslej tvorijo Biogetta, tri zeliščne soli in dva zeliščna likerja.

Biogetta

je zdrav nadomestek za desetletja uveljavljene začimbne mešanice vprašljivih učinkovin na naše zdravje. V naše domove prinaša mešanico odlične, nerafinirane morske soli iz Piranskih solin in mlete sveže in ekološko pridelane zelenjave iz pazljivo izbranih kmetij. Biogetta je neprimerljiva tudi zato, ker ne vsebuje niti enega aditiva. Dodatkov, ki so praviloma nepotrebni, za naše zdravje pa najmanj vprašljivi, če že ne škodljivi.

Z Biogetto jed posolimo, obenem pa ji z zelenjavo, ki jo vsebuje, na zdrav način izboljšamo tudi okus. Biogetta ne vsebuje natrijevega glutamata, goljufivega in škodljivega ojačevalca okusov. Sicer klasičnega spremljevalca industrijski pripravljenih začimbnih mešanic in omak. Biogetta prav tako ne vsebuje škrobov, maščob in sladkorjev in je idealna začimbna mešanica za vse, ki se zdravo prehranjujete. Ali pa vsaj za tiste, ki razmišljate o zdravi prehrani svojih otrok.

Zeliščne soli

Bio mediteranska sol in bio provansalska sol sta zeliščni soli iz ročno nabrane morske soli iz Piranskih solin in ekološko pridelanih zelišč, ki jih zmeljejo tik pred predelavo. Zato imata ti dve začimbni mešanici obstojnejši vonj in okus. Primerni sta za začinjanje mesa in zelenjave (na žaru) ter za paradižnikove jedi in solate. Namesto desetin stekleničk z različnimi (razdišanimi) suhimi zelišči, si lahko odslej v kuhinji pomagamo le z dvema stekleničkama. S patentnimi pokrovčki, ki varujejo vonjave in okus. Bio konopljina sol je mešanica slovenske bio konopljine moke, ekoloških zelišč in edinstvene piranske soli. Primerna je za začinjanje vseh vrst zelenjavnih in mesnih jedi.

Chef Boštjan Pavli, restavracija Harfa, je izdelke Barbio’s uporabil pri pripravi treh vrhunskih krožnikov, ki so predstavitev pospremili v družbi vrhunskih Vin Kupljen:

Brancinov tatar mariniran z bio mediteransko soljo na koromečevem pireju s posušeno zelenjavo

———-

Piščančje bedro nadevano s črno žemčjo in vipavsko slanino, začinjeno z bio provansalsko soljo, na zelenjavni omaki z biogetto ter s skutnim sufflejem

———-

Čokoladna tortica s konopljo in krhkim testom

Izdelki Barbio’s so že na voljo v Mercator hipermarketu, E.Leclercu, Intersparu in v številnih specializiranih trgovinah z zdravimi živili. Po spletu jih je mogoče naročiti neposredno pri Barbio’s.

P.s.: liniji izdelkov Barbio’s sledita tudi bio zeliščna likerja: metin in pehtranov. Količine še niso zadostne za široko prodajo, pri Barbio’s pa lahko naročite steklenico ali dve.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor