Čokoladno malinova bomba

Čokoladno malinova bombaKrasna kombinacija črne čokolade in kiselkastih malin. Nekoliko več pacanja, vendar je vredno!

Čokoladni biskvit: 200 g rjavega sladkorja, 190 g pirine moke, 50 g kakava v prahu (črnega, ne tistega za kakav), čajna žlička pecilnega praška, 2 čajni žlički sode bikarbone, čajna žlička soli, 2 jajci, 180 ml mleka, 90 ml olja, vanili sladkor, 170 ml vrele vode. Seveda lahko uporabite tudi navadno moko in navaden sladkor, če vam je ljubše (velja tudi za javorjev sirup, čeprav da svoj okus).

Zmešamo suhe sestavine posebej in mokre posebej, nato pa skupaj. Le vrelo vodo dodamo čisto nazadnje. Vlijemo v pomaščen pekač in pečemo 40 – 50 min pri 180°C (preverimo z zobotrebcem). V modelu naj se ohlaja 15 min, nato ga prevalimo na desko, počakamo da se ohladi in nato razrežemo na majhne kocke. Pride pa precej pacast biskvit, ne se ustrašit 🙂

Čokoladno malinova bomba sredinaMaline: Cca 750 g malin odtajamo (če so sveže, toliko bolje), zmešamo s 50 g rjavega sladkorja, prevremo in ohladimo. Sladkor po potrebi še dodamo, kakor vam je ljubše.

Čokoladna krema: Cca 7,5 dl sladke smetane stepemo skoraj do trdega in ji dodamo 75 g črnega kakava in javorjev sirup po okusu (jaz dam kake 2 dl). Ščepec soli, da izboljša okus čokolade, in 6 lističev namočene želatine po navodilu. Lahko uporabite tudi agar ali kaj podobnega.

Potem se začne pacanje: okroglo posodo (recimo za solato) obložimo s folijo za živila, tako da gleda čez rob. Začnemo s plastjo čokoladne kreme (ta bo kasneje na vrhu, zato je naj bo malo več). Sledi plast biskvitnih kock, nato malinova omaka. To ponavljamo do vrha posode, oziroma dokler ne zmanjka sestavin. Pokrijemo s folijo ali pokrovom in postavimo čez noč na hladno, da se strdi in prepoji.

Ostanki čokoladno malinove bombeRezultat je enkraten. Mnjam!!!

Z ostanki pa lahko malo eksperimentiramo, recimo kot na sliki…

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply