Testenine z bolonjsko omako

Sestavine:

  • Že pripravljena paradižnikova omaka (ali sesekljana čebula in 2 konzervi paradižnika v koščkih po 400 g)
  • Paradižnikova mezga
  • 0,5 kg mletega mesa
  • Bio mediteranska sol
  • Testenine

Ožbej ima že pripravljeno zamrznjeno paradižnikovo omako, zato najprej prepraži meso.

Če je nimaš, potem najprej sesekljaj eno čebulo, jo prepraži na oljčnem olju in nato dodaj mleto meso. Meso prepraži, da spremeni barvo in vmes večkrat premešaj. Nato dodaj paradižnikovo omako ali paradižnik iz konzerve, veliko žlico paradižnikove mezge in žličko Bio mediteranske soli. Počakaj, da zavre, nato pa na majhnem ognju kuhaj eno do dve uri. Vmes samo kdaj pa kdaj malo premešaj. Omaka se bo zgostila in bo čudovita.

Testenine skuhaj po navodilih na embalaži in jih prelij z omako. Lahko posuješ z naribanim parmezanom. Zraven paše še skleda solate in okusno kosilo je na mizi.