Slastna kremna rižota

Sestavine:

  • Skodelica riža
  • 250 g piščančjih prsi
  • 1 čebula
  • 2-3 korenčke
  • bučka (po želji)
  • parmezan
  • 1 žlica oljčnega olja

Priprava

Sesekljamo čebulo, na kose narežemo meso, na kolobarje narežemo korenček in na koščke bučko. Najprej na žlici olja prepražimo čebulo, nato dodamo meso. Med mešanjem prepražimo. Dodamo korenček, malo zalijemo in dušimo 15 minut.

Medtem zavremo liter vode, ki ji dodamo zvrhano žličko Biogette. Po 15 minutah k mesu in korenčku dodamo riž in ga malo popražimo. Dodamo še bučke in zalijemo z vodo, v kateri smo zavreli Biogetto. Pustimo, da se na nizkem ognju kuha 15-20 minut. Poskusimo, če je riž dovolj kuhan in rižota dovolj začinjena. Če je treba, še malo zalijemo. Rižota mora biti kremasta, ne preveč suha.

Na koncu dodamo za veliko pest naribanega parmezana in premešamo. Čez 5 minut postrežemo.