Petersiljeva juha

Recept: peteršiljeva juha

Peteršilj je tako zelo zdrav, da bi ga mirne duše lahko imeli za super živilo. Ima trikrat več vitamina C kot pomaranče! Najbolje ga je jesti surovega, včasih pa paše tudi v taki odlični zdravi juhici. 😉 Na koščku masla prepražimo 2-3 pore, nato dodamo na kose narezano korenje, zeleno in bučke. Zelenjava je lahko poljubna, […]

Kremna porova juha

Recept: Kremna porova juha

Nežna, kremna in slastna porova juha je res enostavna in hitro pripravljena. Poln lonec sesekljanega pora zdušimo na maslu, da se zmehča. Dodamo 3-4 narezane korenčke in zalijemo z vodo. Začinimo z Biogetto. Po kakšnih 15 minutah, ko je vse kuhano, juho prepasiramo in po želji dodamo žlico kisle smetane. Zraven se prileže pirin narastek […]

Čemaževa juha

Nasekljana 2 pora in šopek čemaža podušimo na maslu, da se omehčata. Dodamo 4 velike na kose narezane krompirje, zalijemo z vodo in kuhamo 10 minut. Začinimo z Biogetto in dodamo 2 na kose narezani bučki. Kuhamo še 15 minut oziroma do mehkega. Pretlačimo s paličnim mešalnikom in če je okus preblag, dodamo še čemažev […]

Grahova juha

Grahova juha

Kadar dobimo mladi grah, ga ni boljšega od grahove juhice. Če so zraven še palačinke, bo vsak otrok, velik ali majhen, neznansko hvaležen 🙂 Na maslu svetlo prepražimo sesekljano čebulo, tik pred koncem pa še sesekljan česen. Dodamo opran grah in en na kocke narezan krompir. Malo popražimo, nato pa zalijemo z vodo in dodamo […]

Solata z govedino, krompirjem in topinamburjem

Vam govedina iz juhe ne gre preveč v slast? Nikar je ne zavrzite, raje za večerjo pripravite tole solato, ki je zelo okusna: Skuhamo in ohladimo 4 cele krompirje. Hladno kuhano govedino zrežemo na drobne koščke, olupljen krompir na rezine, olupljen svež topinambur pa naribamo na tanke rezine. Dodamo narezano čebulo, žlico majoneze, bučno olje, […]

Bučna juha

Bučna juha

Buče so nam na voljo celo jesen in zimo, saj se na hladnem obdržijo zelo dolgo časa. Izkoristimo to v zimskih mesecih, ko ni veliko lokalne zelenjave na voljo… Hokaido ali podobno bučo prerežemo na pol in izdolbemo semenje. Pečemo v pečici, da se meso buče zmehča, kakšnih 30 min. Nato postrgamo bučno meso iz […]