Enoločnica z drobovino

Recept: Enolončnica z drobovino

Drobovina je v naši prehrani nekoliko zapostavljena, vendar pa vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Če je občasno na mizi, je zelo priporočljiva, sploh če gre za meso naravno krmljenih živali. Otroci sicer malo vihajo nos, kakšen košček pa le pojedo. 🙂 Tole odlično enolončnico z drobovino in lečo sem pripravila takole: najprej sem prepražila sesekljano […]

Mesne kroglice s paradižnikom in mozzarello

Recept: mesne kroglice s paradižnikom in mozzarello

Tele Jamiejeve mesne kroglice so res zelo okusne, še posebej na Barbio’s način 🙂 Najprej pripravimo mesne kroglice. Kakšen kilogram govejega ali mešanega mletega mesa zmešamo z 200 g drobtin, 1 na olju prepraženo sesekljano čebulo in česen, 1 žlica origana, pol žičke stolčenega ali mletega kumina (doda orientalski pridih, lahko pa ga tudi izpustiš), […]

Gobova rižota z bučkami

Recept: Gobova rižota z bučkami

Včasih se ti zgodi, da s prijetnega sprehoda po gozdu prineseš domov še kosilo ali večerjo. 😉 Tale jesenska rižota je izredno okusna, njena glavna sestavina pa so seveda gobice. Eno veliko sesekljano čebulo svetlo prepražiš na masti ali kombinaciji masla in olja. Proti koncu dodaš še 2 sesekljana stroka česna. Gobice narežeš na rezine in […]

Široki rezanci s tuno

Recept: Široki rezanci s tuno

Tale enostaven recept za okusno pašto s tuno ti bo večkrat prav prišel. Otroci jo naravnost obožujejo. Odlično in hitro pripravljeno! Pripraviš jo takole: prepražiš 1 veliko čebulo (lahko kar na olju iz tunine konzerve), dodaš 2 sesekljana zrela paradižnika ali konzervo pelatov, žlico mezge, dva na kolobarje narezana korenčka (ali drobno naribana, če ga […]

Recept: Piščanec na žaru z Bio konopljino soljo

To je en izmed najbolj enostavnih receptov, primeren tudi za začetnike pri kuhanju. Ampak pssst! Tega jim nikar ne povej, ko bodo hvalili tvojega piščanca na krožniku. 😉 Piščančji file po obeh straneh začinimo z bio konopljino soljo in ga cca 10 minut pečemo na vsaki strani na srednji temperaturi; če je meso debelejše, lahko […]

Recept: Pečen mladi krompirček z jogurtovo omako

Če spomladi dobiš takle izvrsten mlad krompir, potem za izvrstno kosilo ali večerjo potrebuješ le še dobro sol 😉 Začinjen z Bio konopljino soljo in malo maščobe je tale krompir iz pečice enostavno neprekosljiv. Pečem ga kakšno uro na 200°C. Zraven odlično paše sveža spomladanska solata in jogurtova omaka z drobnjakom. Recept za to omako pa […]