Eksoticna solata z dimljenimi piscancjimi prsmi

Zanimiva solata z dimljenimi piščančjimi prsmi

Za tole nekoliko eksotično, vendar fantastično solato si ne bom lastila zaslug – recept sem izvedela na kuharskem tečaju na Srednji šoli za gostinstvo v Ljubljani. Če vas kuhanje zanima, toplo priporočam!

Najprej zmešamo preliv: 2 žlici jabolčnega kisa, žlica sezamovega olja, žlica sojine omake, bio provansalska sol, poper. Po okusu lahko kasneje še dodamo, če se nam zdi potrebno. 10 dag korenja in 40 dag jabolk olupimo in grobo nastrgamo. Nastrgamo tudi 10 dag rdečih redkvic, 20 dag pora pa narežemo na tanke rezine. Dodamo še 10 dag sojinih kalčkov in hitro prelijemo s prelivom, da sadje ne potemni. Sezamova semena suho zlato rumeno prepražimo in ohladimo. Dimljene piščančje prsi narežemo na tanke rezine in primešamo solati.

Solato serviramo potreseno s sezamovimi semeni. Če želite koga res presenetiti za posebno priložnost, jo servirajte v skodelicah iz parmezana. Pohvale bodo garantirano kar deževale!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor