Zajec v omaki

Zajec v omakiTakole je zajca vedno pripravljala moja stara mama. V okusni zelenjavni omaki je meso sočno in vrhunskega okusa, otroci pa sploh ne opazijo, da jedo zelenjavo 🙂

Na kose narezanega zajca popečemo na masti ali olju, nato ga vzamemo iz ponve. Na isti maščobi popražimo por, nato pa postopoma dodajamo na kose narezano: korenje, košček zelene, koromač, pol rdeče paprike in ko se vse prepraži, paradižnikov pire. Zalijemo z vodo, dodamo Biogetto in Bio provansalsko sol ter vrnemo meso v lonec.

Počasi kuhamo kakšni dve uri in po potrebi zalivamo (jaz sem imela domačega zajca, ki ga je treba kar dolgo kuhati), da je meso res mehko in sočno. Nato meso spet odstranimo, zelenjavo zmiksamo s paličnim mešalnikom in če je potrebno, zgostimo s podmetom (žličko ali dve moke ali pirinega zdroba zmešamo z vodo). Spet vrnemo meso v lonec in še malo pokuhamo.

Postrežemo s pire krompirjem, rižem, njoki ali kakšno podobno prilogo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor