Špinačni njoki

Špinačni njokiTile njoki so lahko priloga ali pa kar obed. Zabelimo jih z maslom in potresemo s parmezanom, pa imamo okusno večerjo.

500 g krompirja skuhamo, še vročega olupimo in temeljito pretlačimo s 40 g masla. Dodamo 100 g skuhane, sesekljane in dobro odcejene špinače (lahko tudi zamrznjene), 150 g ostre moke, 50 g pirinega ali pšeničnega zdroba, eno jajce in Bio provansalsko sol po okusu. Na hitro ugnetemo gladko testo in ga oblikujemo v štruco, ki jo razdelimo na več delov. Vsak del na pomokani površini z roko zvaljamo v za palec debel svaljek, ki ga narežemo na 2 cm njoke. Njoke kuhamo v soljeni vodi le toliko, da priplavajo na površje.

Predlagam, da jih narediš več in zamrzneš. Naslednjič jih samo skuhaš v vreli vodi in je!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor