Recept: špageti s paradižnikom

Pred dnevi sem gledala Julio Roberts v filmu Jej, moli, ljubi, kako z užitkom maže testenine s paradižnikom nekje v Italiji. Tako njami so bile videti, da sem jih morala tudi sama narediti…

Takole so se mi posrečile… in res so bile ČUDOVITE 🙂

Paradižnikovo omako sem naredila po tem receptu: 1 čebulo sem drobno sesekljala in prepražila na oljčnem olju. Ko je posteklenela, sem dodala en večji nariban korenček (lahko bi tudi košček zelene) in 2 stroka sesekljanega česna. Malo popražila, nato pa dodala 1 žlico paradižnikove mezge (koncentrat) in 2 pločevinki pelatov, ki sem jih prej zmečkala. Še žlica sveže sesekljane bazilike (ali žlička suhe), žlička sladkorja, žlička Bio mediteranske soli in na majhnem ognju kuhamo, da se omaka zgosti (kakšnih 15 minut).

Zmešamo s testeninami in pustimo kakšno minuto, da se okusi prepojijo. Obilno potresemo s parmezanom. Božansko!