Tortilje s piščancem
Slastne tortilje s piščancem

Sestavine:

  • 4 tortilje
  • piščančji file
  • koščki paradižnika
  • nariban sir
  • kisla smetana
  • oprana in narezana zelena solata
  • zrel avokado
  • oljčno olje
  • limona
  • Bio mediteranska sol
  • po želji tudi koruza, grah ali fižol

Priprava:

Avokado prerežeš, ga zavrtiš in mu odstraniš koščico. Z žlico ga izdolbeš, daš v skodelico in pretlačiš z vilicami. Dodaš ščepec Bio mediteranske soli, malo oljčnega olja in limoninega soka ter premešaš.

Piščančje meso narežeš na tanke rezine. Popečeš ga na oljčnem olju, nato dodaš paradižnik in Bio mediteransko sol. Kuhaš kakšnih 15 minut, na koncu dodaš še koruzo ali fižol.

Tortiljo pred sestavljanjem pogreješ v suhi teflonski ponvi ali v mikrovalovki za 10 sekund. Najprej jo namažeš z avokadom in kislo smetano, dodaš mesno omako, nariban sir in liste solate. Tortiljo zviješ in utrdiš z zobotrebcem.