Široki rezanci s šparglji

Široki rezanci s šparglji in slanino

Široki rezanci s šparglji in slanino

Šparglji so strašansko zdravi, hkrati pa tudi okusni – kakšna sreča. 🙂 V sezoni si jih le privoščimo…

Šparglje prelomimo in spodnje dele zavržemo (oz. iz njih skuhamo špargljevo juho, vendar jih moramo prepasirati, ker so oleseneli). Narežemo jih na 2 cm in blanširamo (samo kakšno minuto ali dve kuhamo v kropu).

Slanino in 1 strok česna narežemo na rezine. Na malo oljčnega olja hrustljavo zapečemo slanino, na koncu dodamo še česen in čez kakšno sekundo še šparglje. Nekaj minut pražimo, nato dodamo al dente oz. “na zob” kuhane široke rezance. Dodamo kocko masla in krepko pest naribanega parmezana. Zalijemo z zajemalko ali dvema vode, v kateri so se kuhali rezanci. Premešamo, da nastane kremasta omaka. Na krožniku potresemo s parmezanom.

Hitro in neverjetno okusno kosilo!