Ričet s prekajenim mesom

Sestavine:

  • 300 g ješprenja
  • 200 g suhega fižola
  • 400 g prekajenega mesa
  • 1 čebula
  • četrtina rumene kolerabe
  • 1 manjša bučka
  • 1 manjši por
  • četrtina cvetače
  • 1 žlička Biogette

Priprava:

Ješprenj in fižol čez noč namočiš. Naslednji dan vodo odliješ in priliješ novo. Dodaš žličko Biogette in kuhaš 30 minut. Medtem na majhne koščke narežeš čebulo. Na kose narežeš tudi vso ostalo zelenjavo: por, bučko, kolerabo in cvetačo. Na koščke narežeš prekajeno meso.

Po 30 minutah streseš k fižolu in ješprenju narezano zelenjavo. Dodaš še meso in po potrebi zaliješ z vodo, tako da pokrije vse sestavine. Lahko dodaš še žličko mlete rdeče paprike. Kuhaš še 30 minut. Poskusiš in če je treba, dodaš še Biogetto.

Slasten ričet s prekajenim mesom je pripravljen! Dober tek!