Pirin narastek z malinovo omako

Recept: Pirin narastek z malinovo omako

Za pirin narastek skuhamo 300 g pirinega zdroba v 1 l mleka z eno kocko masla in ščepcem soli. Ko je ohlajen, stepemo 4 rumenjake s 4 žlicami sladkorja in vanilijo oz. vanili sladkorjem, nato pa še 4 beljake. Oboje previdno primešamo zdrobu, nato pa vlijemo v namaščen pekač. Pečemo 45 minut na 200 stopinj, da postane zlato zapečen.

Malinovo omako pa naredimo iz enega zavitka zamrznjenih malin ali enake količine svežih. Osladimo jih z agavinim sirupom ali sladkorjem ter zavremo. Prelijemo čez narastek in uživamo. Dober tek!

Če zraven pripravimo še čemaževo juho, imamo odlično, lahko in zdravo kosilo 🙂

3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Na maslu popražimo sesekljan por, da ovene. Dodamo na koščke narezano ostalo zelenjavo in jo kakšnih 5 minut pražimo. Zalijemo z vodo, da je zelenjava pokrita, in začinimo z žličko Biogette. Kuhamo na rahlem ognju dobre pol ure, nato pretlačimo s paličnim mešalnikom in po želji zabelimo s sladko smetano. Zraven lahko pripraviš palačinke, slivove cmoke ali pirin narastek z malinovo omako. […]

  2. […] zraven pripravimo še pirin narastek z malinovo omako, imamo odlično, lahko in zdravo pomladno kosilo. […]

  3. […] se priležejo palačinke, cmoki ali kakšen sladek narastek. Dober […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor