Recept: Pečen piščanec z medom in bio konopljino soljo

Pričakuješ goste za praznike? Tale piščanec bo nasitil kar nekaj ljudi, obenem pa je preprost za pripravo in medtem ko se peče, imaš veliko časa za priloge in solate. Sok, ki se v pekaču nabere pri pečenju, je neverjetno okusen!

Zmešamo 2 žlički Bio konopljine soli in 2 veliki žlici medu. Z zmesjo na debelo namažemo osušenega celega piščanca zunaj in znotraj. Vsaj eno uro ga pustimo marinirati na sobni temperaturi, nato ga pokapljamo še z oljem in damo v pečico, ogreto na 200°C. 45 minut pečemo pokritega, nato pa še 45 minut odkritega. Čas je odvisen tudi od velikosti. Vmes ga večkrat oblijemo s sokom, ki se nabere v pekaču, po potrebi pa tudi zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pokritega ali ovitega v alu folijo pustimo počivati 15 minut. Nato ga narežemo na kose in na krožniku izdatno prelijemo z okusnim sokom od pečenja. Dober tek!