Kozice na buzaro

Kozice na buzaroPri buzari si je nujno treba umazati prste – ta odlična omaka se pomaže kar s kruhom!

Kakšen kilogram kozic očistimo, obdržimo le repke.  Količina zadošča za štiri dobre jedce. Na olivnem olju kratko prepražimo eno cel sesekljano glavico česna in lep šopek peteršilja, toliko da malo uvene in lepo zadiši. Na česen stresemo kozice, malo popražimo, nato pa zalijemo s kozarcem dobre malvazije ali drugega suhega belega vina in začinimo z Bio mediteransko soljo. Lahko dodamo tudi malo paradižnika. Tako dobimo rdečo buzaro, ki jo delamo s škampi in kozicami, školjke pa naredimo na belo buzaro, torej brez paradižnika. Pokuhamo kakšnih 5 minut, nato pa dodamo malo krušnih drobtin, da se omaka lepo zgosti. Postrežemo z belim kruhom in veliko brisačkami za brisanje prstov 🙂

Na morju ni lepšega kot vonj po buzari…

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor