Jagodna pena z belo čokolado

Jagodna pena z belo čokoladoKo zorijo jagode…. Slastne so že same, če iz njih naredimo posladek, pa še toliko bolje…

500 g jagod sem zmiksala s paličnim mešalnikom. Vanje sem vmešala 6 stopljenih lističev želatine. Trik pri tem je, da v vročo stopljeno želatino najprej vmešamo žlico ali dve jagodne mase in šele nato vse skupaj vmešamo v jagode – da se “navadijo” drug na drugega. 200 g bele čokolade sem stopila nad soparo z malo smetane, da je bilo bolj tekoče. Čokolado sem postopoma vmešala v jagode in masi dodala še 1 stepeno sladko smetano.

Nekaj ur naj stoji na hladnem, da se strdi. Lahko v lepih kozarcih, v katerih potem serviramo, ali pa v skledi in z žlico za sladoled nadevamo na krožnike.

Jaz sem okrasila z meto, ki bi jo lahko tudi nasekljala in potresla po peni. Lepo sta se ujela tudi okus mete in jagodne pene.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor