Ajdova kaša z zeleno in korenčkom

Ajdova kaša z zeleno in korenčkom

Ajdova kaša z zeleno in korenčkom

Recept za hitro, hkrati pa tudi zdravo in okusno jed! Odlična kombinacija sladkaste zelene in korenčka z ajdovo kašo in provansalskimi začimbami. Lahko jo pripravite tudi kot prilogo, ali pa jo še obogatite z na koščke narezanim piščancem, če ste ljubitelj mesa. Pri nas je že bila pripomba, zakaj ni noter “ta dobrega meska” 🙂

Zeleno in korenček narežemo na koščke in ju kakšnih 15 minut pražimo na maslu, da karamelizirata in postaneta sladkastega okusa. Proti koncu zalijemo z malo vode, da se še podušita.

Medtem skuhamo ajdovo kašo in jo odcedimo. Dodamo zeleno in korenček, začinimo z bio provansalsko soljo in zalijemo z nekaj smetane za kuhanje. Na nizkem ognju dobro premešamo in jed je pripravljena. Na krožniku izdatno posujemo z naribanim parmezanom.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor