Osvežilen in zdrav recept: Popečen losos s koromačevo solato

Barbio’s, vrhunski zelenjavni in zeliščni eko izdelki, ki ti olajšajo kuhanje, jedi pa so še bolj okusne. Tudi če si čisti začetnik, z lahkoto skuhaš jed, ki jo bodo vsi pohvalili. Pomagali ti bodo naši izdelki in naši recepti. Poišči jih tukaj!

Oglej si še druge recepte in deli jih s prijatelji! Več…

Ali veš, da losos vsebuje veliko ribjega olja in tako ugodno vpliva na našo kožo, kosti, imunski sitem, na zobe in na hormonsko zdravje? Preprečuje nastanek bolezni srca in ožilja, zmanjšuje vnetja. Vsebuje vitamina D in E, omega-3 maščobne kisline, kalcij in selen, obenem pa malo holesterola in malo kalorij. Priporočljivo je, da so ribe na tvojem jedilniku vsaj enkrat na teden.

Najprej se lotimo priprave preliva za solato. 2 žlici svežega pomarančnega soka, 1 žlico kisa, 1 čajno žličko medu in 1 žlico gorčice mešamo z metlico in postopoma dodajamo 4 žlice oljčnega olja, da nastane emulzija (kot bi delali majonezo). Začinimo z Bio provansalsko soljo, poprom in dodamo en drobno sesekljan strok česna.

Lososov file na obeh straneh začinimo z Bio mediteransko soljo in ga na oljčnem olju pečemo cca 10 minut na vsaki strani na srednji temperaturi. Čas pečenja prilagodimo debelini fileja.

Medtem očistimo en gomolj koromača in ga naribamo na tanke rezine, manjši šopek redkvic prav tako. Dodamo sesekljano baziliko in zmešamo s prelivom. Serviramo na posteljici iz rukole, poleg pa položimo lososov file.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor