Naše bio kmetije

Vsi naši izdelki so skrbno pripravljeni in narejeni iz kakovostnih sestavin. Trudimo se, da so sestavine ekološkega in lokalnega izvora, torej pridelane v Sloveniji. Na ta način zagotovimo, da so surovine predelane brez dolgega transporta in skladiščenja, zaradi česar ohranijo vse bogastvo vitaminov, mineralov in drugih koristnih snovi. Le lokalno pridelana hrana, ki ima kratko pot od njive do krožnika, daje telesu vso potrebno energijo za vsakdanje aktivnosti.

Za odkup pridelkov smo dogovorjeni z nekaterimi ekološkimi kmetijami in drugimi dobavitelji, ki jih tukaj predstavljamo.

[/av_textblock]

Bio kmetija Hiška zelišč

Hiska zelisc

Hiška zelišč

Zelišča, vzgojena po biodinamični metodi

Bio kmetija Hiška zelišč je majhna ekološka kmetija v Hrastju, ki leži na obronkih Pohorja. Patricija Šenekar tam posebno pozornost namenja zeliščem in različnim pripravkom iz zelišč in biodinamična načela so temelj ustvarjanja njenih ekoloških izdelkov. Hiška zelišč ponuja pester izbor različnih čajev, zelišč, tinktur z izvlečki zelišč in tudi ekološke certificirane kozmetike, kjer so glavne sestavine različna zelišča. Mi pri njej dobimo vrhunska zelišča za naše zeliščne soli.

Bio kmetija Podkubovšek

Gospa Marija v vrtu

Zelenjava, pridelana z ljubeznijo

Bio kmetija Podkubovšek leži nad Frankolovim v Zgornjih Slemenah. Zelenjava tam odlično uspeva gospe Mariji Podkubovšek, ki nam jo je prijazno pripravila celo v dežju. Poleg zelenjave in sadja imajo tudi nekaj živali, vse pa pridelujejo ekološko. Gospa Marija se je letos lotila jogurtov in sirarstva, meso predela v krasne salame brez konzervansov, posaditi pa namerava tudi 600 sadik malin. Ponudba na kmetiji je res pestra!

Bio zeliščna kmetija Grilc

Eko kmetija Grilc

Eko kmetija Grilc

Zelišča z gore

Na pobočju Krvavca raste pri gospe Grilc veliko različnih zelišč. Vsako je koristno za kakšne tegobe, ki nas v teh časih čedalje bolj pestijo. Med njimi so tudi pehtran, žajbelj in meta, ki jih mi namakamo v ekološkem žganju in tako dobimo odlične zeliščne likerje. Prijajo ob vsakem času, še posebej pa pogrejejo v mrzlih zimskih dneh. Pri njej smo dobili tudi zelišča za naše zeliščne soli.

Bio kmetija Pr’ Malnar

Njiva Pr’ Malnar

Bio zelenjava, jajca in med

Malnarjevi svojo odlično ekološko zelenjavo pridelujejo v Gozd-Reki, ki leži med Litijo in Grosupljem. Pri njih dobiš veliko zelenjave, od čebule, česna, blitve, buč, korenja, peteršilja… pa tudi sveža jajca. Za našo Biogetto smo pri njih dobili peteršilj in rumeno korenje.

Bio kmetija Šlibar

Gregor Šlibar Ekološka kmetija Šlibar

Gregor Šlibar Ekološka kmetija Šlibar

Inovativna in podjetniška kmetija

Pastinaka v Sloveniji ni lahko dobiti, ker je precej neznan. Bil pa je včasih pomemben del prehrane, še preden je v Evropo prišel krompir. Mi smo bio pastinak našli na bio kmetiji Šlibar blizu Tržiča, kjer dobimo tudi bio sadjevec za naše likerje.  Kmetija se v glavnem ukvarja s pridelavo bio zelenjave, žita in sadja, imajo pa tudi nekaj živine. V zadnjem času so se začeli ukvarjati tudi z bio pivom.

Nasmeh narave

Nasmeh narave

Nasmeh narave

Nasmeh narave – ekološko rodovno posestvo Preščan

Ekološko rodovno posestvo Preščan se nahaja na gričkih v okolici Šmartnega pri Litiji. Do njega pelje slikovita cesta, ki kar vabi na sprehod v čudovito naravo. Na 9 ha velikem rodovnem posestvu zelišča ročno nabirajo, 90% v naravnem okolju, 10% jih gojijo na zeliščnem vrtu. Pridelajo in posušijo jih na zraku, kmečki peči, na temnem zračnem podstrešju.
Njihova zelišča v Barbio’s uporabljamo za pripravo naših bio zeliščnih soli: mediteranske, provansalske, in konopljine.

Zeleni zabojček

Zeleni zabojčki dostavljajo svežo, lokalno pridelano zelenjavo in sadje

Zeleni zabojcek

Zeleni zabojček

Zeleni zabojček razmišlja zelo podobno kot mi: treba je uporabljati čim več lokalno pridelane hrane. To potem dostavljajo svojim kupcem v obliki zabojčkov. Sodelujejo z veliko ekološkimi kmetijami in zato imajo odlično izbiro raznovrstne sveže zelenjave in sadja. Pri njih smo dobili zeleno, peteršilj in pastinak, slednji je bil iz Avstrije, ker ga kot rečeno naši kmetje ne sejejo.

Piranske soline

Piranske soline

Sol je morje, ki ni moglo nazaj na nebo

Tradicionalna morska sol se prideluje ročno po tradicionalnih metodah starih več kot 700 let. Tako pridelana sol vsebuje številne človekovem organizmu potrebne minerale, ki nastajajo v naravnem okolju – na petoli, posebni biosedimentni podlagi sestavljeni od redke vrste alg, mineralov in mikroorganizmov, ki se nahaja na dnu kristalizacijskih bazenov, pokritih z matično vodo. Rezultat skupnega dela radodarne narave in marljivih solinarjev je visokokavostni pridelek izrednega okusa, ki jedem doda pridih območja od koder izhaja.