Recept: Cesarski praženec ali šmorn z bučo

Vedno rada poskušam nove recepte ali pa naredim stare bolj zdrave. Enkrat sem poskusila narediti šmorn z bučo in naša dva ga od takrat naravnost obožujeta 🙂

Lahko ga narediš kot cesarski praženec, lahko pa je tudi kot debelejša palačinka, ki jo razrežeš na četrtine. Testa nič ne sladkam, zato pa šmorn posujem s sladkorjem v prahu, ki mu primešam žličko cimeta. Vrhunska kombinacija!

Katerokoli bučo, najboljše pa so muškatne ali hokaido, narežemo na kocke in jo v rahlo slani vodi skuhamo do mehkega – kakšnih 10-15 minut. Dobro odcedimo in ohladimo. Za kakšne pol kg buče potrebujemo 3 jajca, malo mleka, vanilijo, moko in pecilni prašek. Če ti je všeč, lahko dodaš tudi predhodno v rum namočene rozine. Moke dodamo precej, da dobimo gosto testo kot za šmorn. Če hočemo bolj rahel šmorn, posebej stepemo beljake in jih previdno vmešamo v maso, da postane gladka, in spečemo. Saj jim ni treba povedati, da jedo bučo… 🙂